top of page

PONTUS BOMAN

Målvaktsfokus representerar viljan och modet att att följa sin passion.

Jag tog mitt första tränaruppdrag med Rönnskär Railcare i Skelleftehamn år 2006 när jag var 16 år gammal, och redan vid den träningen insåg jag att detta är min passion: att utbilda och vägleda människor, och detta ledaruppdrag gav mig en plattform för att följa den passionen. Jag var själv målvakt i tre säsonger mellan 2004-2006 vilket mina dåliga höfter och knän satte stopp för, vilket i sin tur startade min övergång från spelare till tränare.

Jag fortsatte träna målvakter i Västerbotten ett par säsonger innan livet tog mig till Boden och Luleå i Norrbotten för att jobba i armén respektive flygvapnet under ett par år. Det var även under denna tid jag började jobba med Kanadas U19- och herrlandslag vilket jag gjorde fram till 2018. 


År 2015 sa jag upp mig från mitt jobb i Försvarsmakten, startade Målvaktsfokus och genomförde mitt första målvaktsläger i Boden Arena. Det var efter detta min karriär tog fart. Jag flyttade då till Göteborg för att träna målvakter i Pixbo Wallenstams akademilag och få rikare innebandymiljö som kunde hjälpa mig att driva igång företagsverksamheten. Endast ett år efter flytten till Göteborg började jag jobba med målvakterna i Pixbo Wallenstams dam- och herrlag i Svenska Superligan och frilansa i betydligt större utsträckning, både nationellt och internationellt. Jag utbildade mig även till personlig tränare och tog en kandidatexamen i Sports Coaching.

I dagsläget är jag 30 år gammal, jag har anordnat sex stycken målvaktsläger, besökt över 25 nationella föreningar och även utbildat målvakter och ledare i Norge, Schweiz och Kina. Jag tränar målvakterna i det svenska dam- och U19-landslaget, Lindome IBK:s ungdomsverksamhet och jag jobbar fortfarande med målvakterna i Pixbo Wallenstams dam- och herrlag. 

Förberedelser_12.JPG
20180925_Lindås_-_Pixbo.jpg
AV6I6692.jpg
34924557293_d29eed86d3_o.jpg
CFF 11.jpg
IMG_8257.jpg
Om mig: Om mig
bottom of page